Nyheter

Falck Sverige

Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950, (i Danmark sedan 1906) och är nordens största entreprenör i personvårds- och räddningstjänster hos såväl myndigheter som företag. Falck erbjuder olika tjänster inom assistans, vård och hälsa, beredskap, räddning och rehabilitering. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa folk som en röd tråd. Syftet med vår Facebooksida är att berätta om vår verksamhet och att ha en dialog med alla som vill komma i kontakt med oss. Vi kan inte kommentera enskilda ärenden via Facebook. Kontakta oss gärna på Facebook när du vill, vi besvarar frågor och synpunkter säkrast under kontorstid på vardagar. Tänk på att inte lägga ut personliga uppgifter i kommentarer eller frågeställningar, då alla kan läsa dem. Inlägg som innehåller uppgifter om personliga eller ekonomiska förhållanden tar vi bort från facebooksidan och vi fortsätter kontakten via telefon, e-post eller brev. Inlägg som strider mot lagar eller som på annat sätt är olämpliga tas bort. Detta gäller inlägg som innehåller: • förtal, personliga angrepp eller förolämpningar • hets mot folkgrupp, sexistiska eller andra trakasserier • våldsskildringar eller pornografi • uppmaningar till brott • olovlig användning av upphovsrättsligt skyddat material • material som strider mot personuppgiftslagen • svordomar eller obscena ord • kommersiella budskap eller reklam • politiska budskap
Falck Sverige
Falck Sverige14 hours ago
I förra veckan registreringsbesiktigade vi våra nya motorcyklar som finns på ambulansen i Linköping. MC-ambulans är ett bra komplement till den övroga ambulansflottan när man behöver komma fram snabbt och smidigt, till exempel i stora folksamlingar, vid konserter och vid idrottsevenemang.
Falck Sverige
Falck Sverige6 days ago
Just nu genomför ett par nya medarbetare sin introduktionsutbildning innan de börjar jobba i ambulansen i Stockholm. En del av introduktionsutbildningen är trafikutbildningen och den största och mest omfattande delen av den praktiska utbildningen består av manövreringsövningar i trånga utrymmen. Vi har även med landsvägskörning och olika bromsövningar.
Teoridelen består av bland annat trafiklagstiftning, nollvisionen, tidsvinstteori, alkohol och droger och säkerhet på väg. Välkomna alla nya medarbetare!
Falck Sverige
Falck Sverige
Falck Sverige2 weeks ago
I tv-programmet Vägens hjältar får vi ofta se de stora gula Vägassistansbilarna som hjälper till och skyddar i trafiken. Bilarna är mycket välutrustade då de ofta är först på plats vid olyckor, sjukdomsfall och bilbränder. Hjärtstartare ingår också i utrustningen. Man känner lätt igen de 12 ton tunga specialbyggda fordonen som har ett TMA-skydd (Truck Mounted Attenuator), en mobil krockzon samt ljustavla att fälla upp baktill på fordonet. Hur funkar egentligen ljustavlan och vilka budskap kan förarna ange baktill på bilen? Soffan berättar mer!
Falck Sverige
Falck Sverige2 weeks ago
Vad är det som lockar med arbetet i ambulans och varför är det så viktigt och betydelsefullt? Henrik hade jobbat som journalist i tio år när han bestämde sig för att bli sjuksköterska, och tog sig sedan till ambulanssjukvården. Han säger själv om sitt arbete:
- I det här arbetet stiger vi in i människors mest privata sfär. Ibland på dagen. Ibland mitt i natten. Vi tar klivet in i våra patienters hem och i deras liv. Med uppdraget följer ett stort ansvar och det gör mig stolt att vara en del av ambulanssjukvården.

Läs Henriks berättelse om vägen till ambulansen:
Falck Sverige
Falck Sverige shared a post.2 weeks ago
Sitter däcken kvar?

Mellan den 1 december och 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag ute och den 15 april är den sista dagen då du får köra med dubbdäcken (om det inte är vinterväglag). Snart är det alltså dags för många att komma igång med sitt däckbyte, en inte särskilt svår manöver men det krävs att man gör rätt för att inte problem ska uppstå.

En konsekvens i däckbytartider, som förarna på Falck Vägassistans märker av, är att däck plötsligt flyger av bilarna.

- Det är väldigt vanligt att däcken åker av. Det är vanligt att man byter däck hemma eller på verkstad och att man sedan glömmer att efterdra bultarna. Konsekvensen kan bli att man tappar däcken, vilket i värsta fall kan skapa olyckor. Vi har många sådana uppdrag så här års. Det är också viktigt att komma ihåg att även om man tar hjälp av en verkstad för att byta däck måste man själv, efter att ha kört kanske 5 – 10 mil, själv efterdra bultar och muttrar, säger Pelle på Falck Vägassistans.

Vill du följa med Pelle i hans vardag i Stockholmtrafiken? Följ hans intsgramkonto!
Notice: Undefined index: video_album in /storage/content/00/171300/xn--brgningstjnstsdertlje-51bji95b.se/public_html/wp-content/plugins/feed-them-social/feeds/facebook/facebook-feed-post-types.php on line 794